Kattoremontit ja kattotyöt Kajaanissa, Ylä-Savossa ja Pohjois-Pohjan­maalla

Ota yhteyttä


Kattoremontit, kattoraken­teiden saneeraukset ja museo­kohteiden työt tehdään ammatti­maisesti ja laadukkaasti. Kattoremont­teja ja muita töitä teemme pääasiassa Kajaanissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Ylä-Savossa.

Ennen töiden alkua tilanne kartoitetaan perin­pohjaisesti, jonka jälkeen laaditaan kattava suunnitelma. Asiakkaan tarpeet huomioidaan suunnit­telussa. Asiantun­tijamme tekevät työt ripeästi ja tarkasti, jotta kerralla saadaan toivotun­lainen lopputulos.

Konesaumakatto

Konesaumakatto on 100 % vesitiivis katto. Saumaustekniikassa kattopellit saumataan yhteen kaksinkertaisella, tiivistetyllä saumalla, jonka ansiosta katto on täysin yhtenäinen, läpiviennit mukaan lukien. Kattoon ei siis tule ainuttakaan ulkopuolista kiinnikereikää. Myös kattoturvatuotteet (mm. lumiesteet) asennetaan konesaumakattoihin ilman katon rei'ittämistä. 

Valmistamme kattopellit kohteeseen ammattitaitoisesti paikan päällä kattopeltikoneella, joka ajaa pelteihin saumat ja profiilin, minkä jälkeen pelti leikataan määrämittaiseksi. Tämän jälkeen pellit nostetaan katolle, saumat käsitellään tiivistysaineella ja kiinnitetään kattoon. Lopuksi saumat saumataan koneella toisiinsa. Läpiviennit, jiirit, harjat ja räystässaumat saumataan käsin kaksinkertaiseen saumaan.

Konesaumakatto on eri asia kuin markkinoilla olevat, niin sanotut pontti- tai lukkosaumakatot, jotka saadaan päällisin puolin näyttämään konesaumalta, mutta joita ei saumata toisiinsa kiinni, vaan ne asennetaan nimensä mukaan ”ponttiin”. Lopputulos ei ole samalla tapaa yhtenäinen katto kuin aidossa konesaumakatossa.

Konesaumakatto on markkinoiden paras. Se antaa talolle pitkäaikaista suojaa sekä nostaa kiinteistön arvoa pidemmäksi aikaa. Käyttöikä laadukkaasti tehdylle konesaumapeltikatolle on vähintään yhden ihmisiän, keskimäärin 50–100 vuotta. Kuparista tehtynä se kestää jopa useita satoja vuosia. 

Laadukas konesaumapeltikatto myös säästää huoltokuluissa ja se on käytännössä huoltovapaa. Kourujen puhdistus lehdistä ym. roskista vuosittain riittää. Konesaumapeltikatto sopii kaikkiin taloihin, myös uudisrakentamiseen. Se on ulkonäöllisesti tyylikäs ja elegantti ratkaisu.

Ota yhteyttä

Tutustu kuvagalleriaamme

Kattorakenteiden saneeraus, Peltisepänliike Mononen Oy

Kattorakenteiden saneeraus

Kattoraken­teiden sanee­rauksessa koko katon kunto tarkas­tetaan, ja tarpeen vaatiessa myös alusraken­teita korjataan. Kattoraken­teiden saneeraus aloitetaan huolellisella suunnit­telulla ja rakenteiden kunnon kartoi­tuksella. Kaikki rikkoutuneet ja pilaantuneet materiaalit pois­tetaan ja tilalle rakennetaan vankat sekä kestävät uudet rakenteet. Peltisepän­liike Monosella on pitkän kokemuksen tuoma varma ote kattosanee­rauksiin, minkä ansiosta yllätyksiä ei tule.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous
katon kuntokartoitus

Kattojen kuntokartoitus

Tarjoamme kattojen kuntokartoitukset, rännien puhdistukset sekä muut huoltopalvelut tarpeidesi mukaan. Meillä on pitkän linjan kokemus kattojen kuntokartoituksista, jotka toteutamme asiantuntevasti sekä asianmukaisella välineistöllä. Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme, kerromme mielellämme lisää ja teemme sinulle tarjouksen!

museokohteen entisöinti

Museokohteiden saneeraus ja entisöinti

Saneeraamme asiantun­tevasti museokoh­teiden kattoja. Museokohteiden sanee­rauksessa ja entisöin­nissä kiinni­tetään erityistä huomiota työjäl­keen, jotta haluttu lopputulos saavutetaan. Peltisepän­liike Monosella on mittava kokemus erilaisista museokoh­teiden entisöin­neistä ja saneerauk­sista. Vain paras on kyllin hyvää arvokkaille museo­kohteille!

Kotitalousvähennys

Kattoremontit luokitellaan asunnon perusparannus­työksi ja kunnossa­pitotyöksi, minkä johdosta teettä­jä on oikeutettu kotitalousvä­hennykseen. Kotitalousvä­hennys on henkilöä kohden 2 250 euroa, joten paris­kunnan yhdessä maksama kattore­montti nostaa kotitalousvä­hennyksen suuruuden jopa 4 500 euroon. Kotitalous­vähennys tehdään työn ­osuudesta, ja se vähenne­tään valtion tulovero­tuksessa.

Lue lisää vero.fi-sivuilta

hae rahoitusta

Voit hakea myös meiltä kertaluottoa 2 500 - 50 000 euron väliltä. Tutustu rahoitusvaihtoehtoihin sekä kuukausieriin alla olevasta painikkeesta.

Hae rahoitusta tästä